Více se dozvíte v následujícím e-mailu. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Škola OnLine

Škola OnLine pomáhá s trasováním kontaktů

Má některý z vašich žáků pozitivní výsledek testu a potřebujete připravit seznam kontaktů pro krajskou hygienickou stanici? Využijte nový formulář Vyhledání kontaktů žáků/studentů v aplikaci Škola OnLine, který vám pomůže s trasováním kontaktů. Pojďme se podívat, jak funguje.
„Škola bezodkladně zašle příslušné krajské hygienické stanici nebo Hygienické stanici hlavního města Prahy (dále jen „krajská hygienická stanice“) seznam dětí, žáků nebo studentů, kteří byli ve škole v kontaktu ve dnech uvedených v čl. V Mimořádného opatření s jiným dítětem, žákem, studentem nebo pedagogickým pracovníkem, který měl pozitivní výsledek RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo pozitivní výsledek POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 a má příznaky onemocnění COVID-19. Krajská hygienická stanice nařídí dětem, žákům a studentům ze seznamu podle věty první karanténu a dále postupuje podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví o nařizování izolace a karantény.“ říká MŠMT v metodikách k návratu žáků do škol.
Jak na vyhledání kontaktů žáků?

Seznam kontaktů vytvoříte na formuláři Vyhledání kontaktů žáků/studentů v menu Rozvrh a Suplování – Statistiky a přehledy. Po zadání sledované období a žáků, u kterých chcete vyhledat kontakty, stisknete tlačítko Vyhledat kontakty.
Výběr kontaktů je prováděn na základě rozvrhu hodin, školních akcí a obecných událostí vybraných žáků.

Seznam vyhledaných kontaktů můžete upravit odstraněním vybraných kontaktů a následně jej vyexportovat do excelové šablony vytvořené ve spolupráci s MŠMT. Vytvořený soubor můžete před vlastním odesláním příslušné krajské hygienické stanici ještě doplnit o kontakty z jiných zdrojů.
Upozornění
Telefonní čísla jsou do seznamu primárně načítána z karet žáků. V případě, že telefonní číslo nemá žák vyplněné, je načteno z karty zákonného zástupce s ohledem na příznak „Primární zákonný zástupce pro komunikaci“.
Máte-li nějaké dotazy, neváhejte a kontaktuje nás na telefonním čísle 
371 655 160 nebo na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz.
Přehled předcházejících dílů seriálu

Potřebujete se podívat na některý z předcházejících dílů? Stačí kliknout na přehled předcházejících dílů seriálu Návrat do lavic, který jsme pro vás připravili.
Chcete dostávat novinky i na jinou adresu?

Stačí kliknout na následující odkaz a vyplnit požadovaný formulář. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte.
Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Naši odborníci vám ochotně zodpoví jakýkoliv dotaz na Školu OnLine,
nejrozšířenější školní webový informační systém v ČR.
facebook facebook web e-mail