Více se dozvíte v následujícím e-mailu. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Škola OnLine

Škola OnLine pomáhá s testováním žáků

Účast žáků na prezenční výuce je ve většině případů podmíněna podrobení se testování, které však s sebou nese celou řadu výjimek. Abyste měli přehled o tom, koho a kdy testovat, připravili jsme pro vás ve spolupráci s MŠMT nový formulář Evidence testů na COVID-19 a tiskové výstupy, které vám při této činnosti pomohou.
„Testování stanovených skupin dětí, žáků, studentů a zaměstnanců škol a školských zařízení bude probíhat s dubnovým návratem k prezenční výuce na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, které níže uvedeným informacím dodává právní závaznost. U skupin dětí, žáků a studentů určených mimořádným opatřením bude přítomnost na prezenční výuce podmíněna účastí na testování.“ říká MŠMT v metodikách k návratu žáků do škol.
Evidence testů na COVID-19

Pro samotnou evidenci testů, která je následně podkladem pro generování seznamů žáků a zaměstnanců pro testování, byly vytvořeny formuláře Evidence testů na COVID-19.
Tyto formuláře jsou dostupné z menu Evidence osob – Školní matrika, resp. Evidence osob – Zaměstnanci školy. Díky těmto formulářům může škola snadno evidovat u jednotlivých žáků či zaměstnanců data posledních negativních a pozitivních testů a data očkování.
Hromadné nastavení negativního testu

Pro hromadné nastavení negativního testu u více žáků stačí jen označit jednotlivé řádky tabulky za využití klávesy Ctrl, vyplnit datum a stisknout tlačítko „Nastavit vybraným žákům/studentům“.
Příprava seznamů žáků a učitelů pro testování

Pro testování žáků na školách, a to i včetně toho pondělního, jsme pro vás připravili novou tiskovou sestavu Seznam žáků ve třídách – testování COVID-19, kterou již nyní naleznete v tiskových sestavách ve složce COVID-19. Po zkopírování sestavy do Tiskových sestav organizace můžete sestavu vygenerovat.
Výstupem generování je seznam dětí ve třídě s informací, zda je potřeba u daného dítěte test provést či nikoli. Tato informace vychází z nové evidence testů na COVID-19, kterou jsme již zmínili.
V podobném duchu jsme pro vás připravili i sestavu pro testování učitelů Seznam zaměstnanců – testování COVID-19, kterou také naleznete v tiskových sestavách ve složce COVID-19.
Potvrzení o výsledku antigenního testu

Ať je výsledek testu žáků nebo zaměstnanců jakýkoliv, připravili jsme pro vás tiskové sestavy, které vám usnadní vydávání potvrzení o výsledku testu. Z evidence žáků, resp. zaměstnanců máte možnost generovat tiskové sestavy Potvrzení o negativním výsledku antigenního testu a Potvrzení o pozitivním výsledku antigenního testu. Do tiskových sestav budou načteny všechny potřebné údaje, potvrzení pak stačí jen vytisknout, opatřit razítkem školy a podpisem.
Potřebujete se podívat na některý z předcházejících dílů? Stačí kliknout na přehled předcházejících dílů seriálu Návrat do lavic, který jsme pro vás připravili.
Máte-li nějaké dotazy, neváhejte a kontaktuje nás na telefonním čísle 
371 655 160 nebo na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz.
Chcete dostávat newslettery i na jinou adresu?

Stačí kliknout na následující odkaz a vyplnit požadovaný formulář. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte.
Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
 

Bakaláři - logo
Naši odborníci vám ochotně zodpoví jakýkoliv dotaz na Školu OnLine,
nejrozšířenější školní webový informační systém v ČR.
facebook facebook web e-mail