Více se dozvíte v následujícím e-mailu. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Škola OnLine
Škola OnLine pomáhá s komunikací

Vzájemná komunikace pomocí digitálních prostředků je v dnešní době nutností. V metodických pokynech MŠMT je kladen důraz na předávání informací o způsobu testování žáků nebo o organizaci celého výukového procesu. Druhý díl našeho seriálu Návrat do lavic je proto věnován modulu aplikace Škola OnLine, který je určen k přímé komunikaci mezi uživateli formou interních zpráv v aplikaci či e-mailů.
„Informujte rodiče o tom, jak bude návrat do školy vypadat, co je třeba připravit, co se od dětí (ne)bude v rámci adaptace vyžadovat a jak mohou k úspěšné adaptaci dětí přispět sami rodiče. Popište rodičům, co je cílem následujících týdnů, na co budete klást důraz. Rodiče by měli být informováni o organizačních změnách, úpravách rozvrhů, průběhu vzdělávání, způsobech hodnocení atd.“ říká MŠMT v metodikách k návratu žáků do škol.
Využijte k předávání informací modul Komunikace

Aktuální kontakty na žáky, rodiče i zaměstnance máte pravděpodobně již evidované ve Škole OnLine. Stačí tedy jen vstoupit do modulu Komunikace, v menu zvolit Komunikace – Zprávy a otevřít formulář Odeslat zprávu. Vyberte příjemce zprávy, vyplňte předmět, text zprávy a stiskněte tlačítko „Odeslat zprávu“.
Co dalšího modul komunikace umožňuje?

  • Zasílat e-mailové zprávy učitelům, žákům i rodičům
  • K e-mailovým zprávám přidat přílohu, např. leták o testování pro rodiče či žáky, které připravilo MŠMT
  • Získávat rychlou zpětnou vazbu pomocí hlasování
Jak zjistíte výsledky hlasování nebo datum přečtení zprávy?

Stačí se jen podívat na detail odeslané zprávy v menu Komunikace – Odeslané zprávy a zde použít tlačítko "Oka". Ihned uvidíte seznam adresátů a datum, kdy si zprávu přečetli, případně i jejich odpovědi. Rychle se tak dozvíte, např. kolik žáků v pondělí do školy dorazí a jak díky tomu musíte přizpůsobit výuku.
Jaké typy zpráv je možné posílat?

Modul Komunikace umožňuje zasílat všem osobám evidovaným v aplikaci Škola OnLine zprávy různých typů, jako např. interní zprávy aplikace či e-maily. Díky mobilní aplikaci si mohou všichni uživatelé interní zprávu aplikace přečíst i na svém chytrém telefonu.
Potřebujete se podívat na některý z předcházejících dílů? Stačí kliknout na přehled předcházejících dílů seriálu Návrat do lavic, který jsme pro vás připravili.
Máte-li nějaké dotazy, neváhejte a kontaktuje nás na telefonním čísle 
371 655 160 nebo na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz.
Chcete dostávat newslettery i na jinou adresu?

Stačí kliknout na následující odkaz a vyplnit požadovaný formulář. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte.
Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
 

Bakaláři - logo
Naši odborníci vám ochotně zodpoví jakýkoliv dotaz na Školu OnLine,
nejrozšířenější školní webový informační systém v ČR.
facebook facebook web e-mail