Více se dozvíte v následujícím e-mailu. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ nbsp;‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo

Návrat žáků do škol s Bakaláři

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo metodické pokyny k návratu dětí, žáků a studentů do škol od 12. 4. 2021. Abychom vám pomohli s návratem žáků do školních lavic, připravili jsme pro vás v Bakalářích celou řadu nových funkcí a drobných vylepšení. A nejen o těch vás budeme v následujících dnech informovat prostřednictvím našeho nového seriálu „Návrat do lavic“.
V úvodním dílu našeho seriálu vás seznámíme s přehledem novinek a existujících nástrojů, které vám usnadní zvládnout návrat dětí do škol. V dalších dílech tyto nástroje podrobněji probereme, abyste je mohli využít při plnění metodických pokynů vydaných MŠMT.
Komunikace s žáky, rodiči a zaměstnanci

V dokumentech ministerstva je kladen důraz na komunikaci. Školy mají informovat žáky i rodiče o pravidlech testování, informovat zaměstnance o organizačních pokynech k návratu atd.

Díky systému Bakaláři máte již nyní k dispozici komunikační nástroj KOMENS, který vám umožní hromadně odesílat zprávy učitelům, žákům i rodičům. Díky tomuto nástroji můžete efektivně zasílat ty nejaktuálnější informace o chodu školy, a to včetně snadného získávání zpětné vazby. 
Testování žáků

Na základě metodiky vydané ministerstvem budou školy provádět testování žáků účastnících se prezenční výuky. Pro testování existuje celá řada výjimek a je nutné rozlišit kdo a kdy se má testování účastnit.

Z aplikace jednoduše získáte seznamy žáků určených pro testování. Pokud některý z žáků prodělal onemocnění COVID-19, což můžeme zadat na kartě žáka, potom se v přehledu objeví informace o nutnosti testování až po uplynutí doby 90 dnů.
Potvrzení o výsledku testu

Školy musí vydávat testovaným osobám potvrzení o pozitivním výsledku testu na COVID-19. Stejně tak mohou být požádány o vydání potvrzení s negativním výsledkem (např. učitel vyučující na více školách, nebo pro žáky ubytovaných v domově mládeže).

Tato potvrzení bude možno tisknout přímo z Bakalářů, a to včetně doplněných údajů o testované osobě. Stačí tak jen potvrzení vytisknou a opatřit vaším podpisem a razítkem školy.
Skupinové konzultace

Žáci 2. stupně ZŠ ohrožení školním neúspěchem anebo žáci 9. tříd ZŠ připravující se na přijímací zkoušky na SŠ se mohou účastnit tzv. skupinových konzultací. Těchto dobrovolných konzultací se může účastnit maximálně 6 žáků.

Pro organizaci těchto konzultací pro vás chystáme novou funkci modulu Ankety systému Bakaláři. Stačí jen vypsat termíny konzultací a děti si hned mohou termíny rezervovat online. Aplikace za vás pohlídá maximální počet účastníků. 
Předávání podkladů hygienickým stanicím

Škola bezodkladně zašle příslušné krajské hygienické stanici seznam žáků, kteří byli v nedávné době v kontaktu s osobou s pozitivním výsledkem testu.

Systém Bakaláři bude připraven pomoci s trasováním osob, které přišli v posledních dnech do kontaktu s COVID-19 pozitivní osobou. Ze systému získáte podklady pro vytvoření seznamu dětí, který následně budete předávat krajské hygienické stanici. Podklady budou generované na základě rozvrhu prezenční výuky, zápisů v třídní knize a vypsaných konzultací.
Aby vše fungovalo, jak má
Abychom vám návrat žáků do lavic co nejvíce usnadnili, pracujeme na vývoji systému s maximální intenzitou. A proto i četnost nových verzí bude v těchto dnech vyšší. 
Aby vám vše fungovalo, jak má, provádějte častěji aktualizace systému nebo si nastavte automatickou aktualizaci systému na každodenní spuštění. 
Již nyní pro vás připravujeme druhý díl seriálu, který vám podrobně představí využití modulu pro komunikaci KOMENS

Máte-li nějaké dotazy, neváhejte a ozvěte se nám na e-mailovou adresu podpora@bakalari.czpřípadně zavolejte na telefonní číslo 466 566 982
Chcete dostávat novinky, tipy a vše zajímavé o Bakalářích přímo do vašeho e-mailu?

Klikněte na následující odkaz a vyplňte požadované údaje. Na zadanou adresu vám odešleme ověřovací e-mail, který pak jedním kliknutím potvrdíte. Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice, který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail