Přihlaste se na webinář o distanční výuce.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo
Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, 

celorepublikový „lockdown“ nás opět postavil před velkou výzvu. Jak co nejlépe zvládnout distanční výuku? Čím déle jsme doma, tím více řešíme to, jak žákům zajistit skutečně plnohodnotné vyučování. A jak vysvětlit novou látku, aby ji studenti plně pochopili i na dálku? 

Připravili jsme pro vás malé shrnutí, co vše můžete s pomocí Bakalářů zvládnout z domova, jako byste stáli v učebně před tabulí. A co víc, proběhl seminář na téma distanční výuky a vy si ho můžete spustit. 
WEBINÁŘ - Jak řešit distanční výuku v Bakalářích?

Uvědomujeme si, že procházení návodů a tutoriálů může být zdlouhavé a pro někoho i nervy drásající. Obzvláště pokud se učíme používat nové funkce informačního systému. Nejlepší je vidět vše naživo!
Webinář o distanční výuce proběhl dne 12. 11. 2020 a my vám dáváme k dispozici jeho záznam. Stačí kliknout na následující odkaz nebo se podívat na YouTube systému Bakaláři.
V čem vám můžeme být nápomocni?

Připravili jsme pro vás i malý přehled toho, jaké moduly a funkce můžete v rámci Bakalářů k distanční výuce používat.

Veďte online meetingy

Potřebujete být s žáky v interakci? Například pro výuku cizích jazyků jsou online setkávání naprosto klíčová. Jak jinak si také vypilovat výslovnost a konverzaci? Díky Online schůzkám v aplikaci Bakaláři se můžete potkávat nejen s žáky, ale také s učiteli nebo rodiči. Stačí si nadefinovat skupinu uživatelů, kterou na setkání v určitý čas pomocí vygenerovaného odkazu pozvete. Ovládání je velice jednoduché a intuitivní. Podívejte se na následující video.

Posílejte zprávy přes KOMENS

Komunikační systém Komens vám umožní být v neustálém kontaktu s rodiči, žáky i vašimi kolegy. Rychle můžete zasílat zprávy určitým skupinám uživatelů – například všem rodičům vybrané třídy. Díky možnosti „potvrzení přečtení“ budete mít vždy přehled o tom, kdo si zprávu prohlédl. Více v našem videu.

Zadávejte domácí úkoly elektronicky

V těchto dnech naprosto nezbytná a velice šikovná pomůcka. Domácí úkoly s elektronickým odevzdáváním, které jsou součástí Třídní knihy ve webové aplikaci. Ihned máte jasno, kdo úkol odevzdal a kdo ještě na zadání pracuje.
Jak úkoly zadávat vám poradíme na tomto odkazu.

Sdílejte dokumenty

Jak snadno sdílet výukové materiály a úkoly? Využijte náš modul Dokumenty. Vy i vaši žáci tak vždy najdete vše na jednom místě. Přehledně a bez komplikací. Vytvářet můžete složky k jednotlivým předmětům a ročníkům. Navíc budete mít přístup k materiálům svých kolegů a získáte tak celkový přehled o aktuálně probíraném učivu. Stručný návod jsme pro vás připravili na této adrese.

Učte s pomocí Výukových zdrojů

Dochází vám inspirace? Výukové zdroje jsou opravdovou studnicí a inspirací k výuce na dálku. Najdete zde tisíce prověřených zdrojů k výuce samotné i procvičování látky. Online testy, příklady, audio i video nahrávky, prezentace a srozumitelné výklady učiva. Vše na jednom místě. Podívejte se následující stránku.

Věříme, že vám náš přehled pomohl a těšíme se na vás na našem webináři. Pokud se chcete o výuce na dálku dozvědět více a naučit se tipy a triky, které vám vše usnadní, jste srdečně zváni.


Potřebujete s něčím pomoci?

V případě, že potřebujete pomoct (např. nějaký modul nemáte v aplikaci aktivní), neváhejte a kontaktujte nás na e-mailové adrese podpora@bakalari.cz nebo na telefonním čísle +420 466 566 982.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice, který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail