Přečtěte si naše tipy, jak se vypořádat se vzniklou situací.   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bakaláři logo

Dostává se Vám do rukou druhá část našeho speciální zpravodaje s tipy, jak zmírnit dopady bezpečnostních opatření v důsledku šíření koronaviru.

Dnes si ukážeme, jak vyřešit situaci se zápisem do Třídní knihy a zadáváním domácích úkolů.

Žáci zůstávají doma a my musíme rozhodnout, jak pojmout toto nestandardní období v Třídní knize nebo jak budeme žákům zadávat domácí úkoly a samostatnou práci či jaké jsou možnosti odevzdání těchto úkolů?.
Co s Třídní knihou a domácími úkoly? 
Nastavení prázdnin

Jednou z možností je nastavení prázdnin v kalendáři. To provedeme v kalendáři v programu Suplování, kde vymezíme potřebné období, čímž zrušíme veškerou naplánovanou výuku. Zde můžeme uvést i důvod prázdnin, například text „Uzavření školy z důvodu nařízení vlády ČR“. Podrobnější návod naleznete na této stránce.
Nevýhodou tohoto řešení je, že v rozvrhu nebudete mít žádné hodiny a tím pádem nemůžete dětem zadávat domácí úkoly v jednotlivých hodinách. Řešením je posílat žákům zprávy v systému Komens a jako přílohu jim připojit i materiál na vypracování.
Ponechání původního vyučování

Druhou, podle nás lepší možností, je ponechat původní rozvrh hodin a zapisovat do třídní knihy standardním způsobem. Do tématu hodiny můžete napsat např. „Samostudium – vyjmenovaná slova po B“, do poznámky blíže specifikovat Vaše požadavky. K jednotlivým hodinám pak můžete připojit i domácí úkol.
Výhodou je, že všechny tyto informace budou mít žáci a rodiče v „Přehledu výuky“ ve webové a mobilní aplikaci, jako kdyby normálně chodili do školy. A co více, v přehledu výuky se jim nabídnou i výukové zdroje, které jsou prověřeny a doporučeny Bakaláři. 
Využijte domácí úkol s elektronickým odevzdáním
Pro toto období se výborně hodí možnost zadávání domácích úkolů s elektronickým odevzdáním.
Ve webové aplikaci zapíšete žákům domácí úkol, např. „vypracovat příklady z připojené přílohy“. A pak už jen čekáte, až Vám žáci dané příklady vypracují a elektronicky odevzdají.

Domácí úkol s elektronickým odevzdáním
Chcete dostávat novinky, tipy a vše zajímavé o Bakalářích přímo do Vašeho mailu?
Klikněte na tento odkaz a vyplňte požadované údaje. Na zadanou adresu Vám hned pošleme ověřovací mail, který pak jedním kliknutím povrdíte. Z odběru se samozřejmě můžete následně kdykoliv odhlásit.
Bakaláři - logo
Nejrozšířenější školní systém v České republice, který už přes 30 let pomáhá školám
zvládat každodenní administrativu i komunikaci mezi školou a rodinou.
facebook facebook web e-mail